.

people in black

Monday, August 8, 2011

Khas buat sahabatku, Sofia Nabila.

Salam readers.


Ape khabar readers sumer? Sihat? Mudah-mudahan kalian diberikan kesihatan yang baik oleh-Nya dalam bulan Ramadan yang mulia nie. :)


Alhamdulillah hari nie dah masuk hari yang ke 8 umat Islam berpuasa. Puasa tahun nie aku rase best sangat-sangat sebab dapat puasa dengan family tercinta. Woot woot. Dapat bersahur and bukak puasa same-same. Aku rase dah nak dekat 6 tahun gak lar tak dapat puasa sekali dengan family aku. Dari form 1 sampai lah dah masuk asasi. Isk3. Dulu asyik bukak puasa dengan member-member jer. Now, its time for my family! ^_^




* Tapi tibe-tibe aku rindu pulak nak bukak puasa dengan member2 kat maktab. :( *




Tapi, dalam puasa-puasa nie, ade jugak orang yang Allah berikan ujian untuk melihat sejauh mane hamba-Nya itu dapat menanganinya. Sahabatku, Sofia Nabila (Opie). Aku terkejut sangat bila dengar citer yang ayah dia excident hari tu. Ayah die excident and kaki beliau dilanggar oleh lori. Ngeri aku dengar. Sorry tau Opie sebab aku tau berita nie lambat. Nasib baek Syifa' yang bagitau. So sorry. :(



So, hari Jumaat lepas aku ngan Syifa' cadang nak pergi melawat ayah Opie kat Hospital Kuala Lumpur. Doktor kata kaki ayah die kena potong sebab dah ader infection. Tapi ayah die tak mau potong. Sayang nak hilang satu kaki. By the way, nenek Opie pun baru masuk wad jugak. Nenek die tak tahu lagi ader penyakit ape. Opie kate nenek die pun macam dah ingat-ingat lupe dah. Maybe penyakit tua kowt. Kesian aku tengok nenek dia. Terlantar jer kat katil. Sedihh. Muka mak Opie pun dah pucat lesu aku tengok. Maybe sebab penat menjaga suami dan juga mak mertua di hospital. :(



Kat dalam hospital tu, macam-macam ragam pesakit aku tengok. Tapi mostly yang aku nampak semuanya macam yang dah agak berumur. Ya Allah, hanya Dia jer yang tau betapa sebak nye aku rase time kat sana. Then tiba-tiba Opie kata, "Takut pulak aku nanti kan bila dah jadi tua. Kang sape pulak nak jage aku kat hospital nanti?" Terkedu gak lar aku dengar Opie cakap camtu. Terus aku teringat kat parents aku. :(



Pastu pagi tadi (Isnin) Opie bagi mesej.



Korg, hmmm. Abang aku excident. Nenek aku plak kene tukar icu. Jgn kol aku lgi taw. Nnt aku kol korg.



Kecian yer kat Opie. Belum habis masalah lama, masalah baru pulak yang datang. Aku tak dapat bayangkan macam mane lah keadaan dia sekarang nie. Dear Opie, aku harap kau tabah yer dalam menghadapi semua nie. Aku tau dugaan nie berat untuk kau pikul. Kiteorang member-member kau akan selalu doakan yang terbaik untuk ayah, abang ngan nenek kau. Kau jangan sesekali putus asa ok. Berdoa banyak-banyak dalam bulan puasa nie. Mesti ader hikmah di sebalik ape yang berlaku nie. Kalau kau perlukan ape-ape, just tell us. We, SAASHIS are here for you. Aku tau kau kuat Opie! :) Ya Allah, Engkau permudahkan lah segala urusan sahabatku ini Ya Allah. Hanya Engkau lah yang Maha Mendengar. Amin.



Be strong Opie.

3 comments:

Izyan Hanis said...

:'(

Izyan Khalidah said...

InsyaAllah moga Opie tabah. beratnye dugaan dia. keep supporting her :)

seri said...

;((((((( :((((((( :(((((((


sedihnyaaa, moga di permudahkan segalanya.