.

people in black

Saturday, October 8, 2011

Alhamdulillah.

Syukur di atas segala nikmat yang telah Engkau berikan.

Syukur kerana masih diberi nafas untuk terus hidup.

Syukur kerana dikurniakan family yang penyayang.

Syukur kerana memiliki member2 yang baik.

Syukur di atas hajat yang telah tercapai.

Syukur di atas segala apa yang aku ada.

Syukur di atas segala-galanya.

Padamu aku bersyukur Ya ALLAH!

Alhamdulillah. :')

Wednesday, September 14, 2011

Bila bunga-bunga berkumpul

Salam readers.

Hari nie kan kiteowang dapat makan free. And yes! Sape tak suke makan free ye tak? Haha. My besties, Orkid ader buat makan-makan sikit kat bilik die tadi. Die jemput la member2 yang lain macam Cempaka, Seri, Kaktus, Zakiah, Lilly and Rafflesia datang makan kat bilik die. Tapi malangnya Melati tak dapat nak follow sebab die tengah jage atok die. Lilly, Kaktus, ngan Rafflesia pun tak datang gak disebabkan keadaan cuaca yang tidak mengizinkan.

Sedap gak Orkid dengan rummate die masak. Hee. Kiteorang makan laksa Sarawak tadi. Huhu. Dapat gak lar merase makanan dari Sarawak. Nak pergi sane jauh la pulak kan. =____=" Pastu ader kek lapis Sarawak, kek batik and KFC! Memang kenyang! Thanks a lot ya Orkid sebab ajak kiteorang datang tadi! Nice cooks! Thanks! :D

Laksa Sarawak

Friday, September 9, 2011

Kisah Pizza Delivery

Salam readers.

Hari tu aku dengan paksu aku mengidam ar nak makan pizza. Tibe-tibe plak rase cam dah lame gile tak makan pizza. Huhu. So malam Rabu hari tu kiteorang pun order la pizza. Just buat pizza delivery jer. Malas nak makan kat luar. Hehe. :D Then, dah call order sumer bagai, tunggu la kan 30 minutes baru pizza sampai.

30 minutes later...

Aku tengok kat gate luar dah dengar macam bunyi motor. Yes! Memang tepat 30 minit pizza tu pun sampai. Effisien gak kan pizza kat Malaysia nie. Haha. Aku pun dengan semangatnye pegilah amek pizza tu. Mamat pizza tu pun dah berdiri tunggu kat situ sambil pegang bungkusan pizza tu. Ehhh, aku rase cam kenal jer la mamat nie. Hurrmmm.

Mamat pizza: Semuanye harge bla bla bla.


Aku pun bagi lar duet tu kat die. Sambil-sambil dia amek balance duet kat dalam porch bag die tu, sempat lagi dia angkat kepala tengok kat umah tok aku.

Mamat pizza: Eh, macam kenal jer.

Aku: Ouhhh. Kau Fawwaz ehh? *Sambil wat muke terkejut* Aku ingat sape la tadi. Asal name tag kau tulis name Aiman?

Mamat pizza: Haha. Kat tempat keje aku dorang panggil aku Aiman. Tu yang kekal tu.

Aku: Ouh patutla. Keje pizza yerp kau skunk nie.

Mamat pizza:
Biase lah. Tengah cuti. Minggu depan sambung study balik.


Aku: Huhu. Ok la tu. Thanks ya! ^_^

Mamat pizza: Ok.

Dan dia pun berlalu pergi dengan motor pizza nye tuh.



Haha. Tak sangke la pulak boleh terjumpa member lame time2 camnie. Selalunye tak kenal pun mamat delivery yang lain. Yang kes kali nie special sikit. Hehe. Kalau dapat pizza free lagi satu kan best! Ahaks.

Btw, name member aku tu Fawwaz Aiman. Dia member aku time kat sekolah rendah dulu. Dulu kteorang panggil dia Fawwaz jer. Dah lame gila tak jumpe. Tu yang macam ingat-ingat lupe jer. Haha.

p/s: Time kecik2 dulu sumer nyer selekeh jer. Tapi skunk, wow! :D

Wednesday, September 7, 2011

Sunday, September 4, 2011

2nd Giveaway by LyssaSecret

Salam readers.

Miss Lyssa ader buat giveaway tau. Saper-saper yang nak join tu bley la klik banner yang kat bawah nie okies.



Thanks to Anis Athia sebab dah tagged aku tok join giveaway nie. :) Hadiah dia best jugak weyhh. Kalau bertuah boley dapat perfumes from HotPerfumes. Sorang pemenang dapat 5 botol perfume 5 ml ! ^_^

Aku nak tag :
Yana
Aina
Husnul
Aisya

Saturday, September 3, 2011

Contest Blogger Simple Gorgeous

Salam readers.

Hari tu Miss Cumy dah tagged aku untuk join Contest Blogger Simple Gorgeous nie. Thanks a lot k Miss Cumy! ^_^


Contest nie dianjurkan oleh
Miss Fasihah nie. Heee. Sape-sape yang nak join tu boleh lah klik kat banner atas nie k. Dah ramai dah join tau. Hihi.

Aku nak tag :
Story Of Kira Rose
A Girl With Nothing

Tuesday, August 30, 2011

I'm proud to be Malaysian. :)

Salam readers.

Hari nie dah masuk 31 Ogos lah kawan-kawan. Tarikh keramat kemerdekaan negare kite, MALAYSIA ! Alhamdulillah. :)

Aku bangga jadik anak Malaysia sebab negara kite nie aman dan tenteram jer kan. Walaupun ader la jugak sikit-sikit rusuhan sana sini tapi keamanan tu masih mampu dicapai oleh rakyat Malaysia. At least takde lah sampai berperang-perang macam negara laen kan. :)

Malaysia best sebab makanan-makanan kat sini semuanya sedap-sedap ouh. Tambah-tambah lagi bila time raye macam nie kan. Haha. Memang kenyang perut sentiasa lah nampaknyer. Hihi. Kueh raye, lemang, ketupat, rendang, bahulu, dodol, kerepek, nasi himpit, laksa sumer aku telan. Haha. Mane nak dapat rase makanan-makanan nie kat tempat laen. Malaysia jer yang ader tau. Hee.


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-54 Malaysia !
Kalau takde pejuang-pejuang tanah air kite nie kan, apelah yang akan jadi kat kite sekarang kan. Jom same-same kite menghargai pengorbanan tokoh-tokoh kemerdekaan negara! Macam mane nak menghargai? Senang jer. Jom bace buku sejarah. Wink wink wink. :D

Love you, Malaysia !

Sunday, August 28, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri ! :)

Salam readers.

Alhamdulillah hari nie baru nak masuk hari yang ke 29 kite berpuasa. Macam mane Ramadan kali nie? Have something goods happened to you? Hopefully yes la ok. :)

Insyaallah, esok mungkin dah rayee. Heeee. 1 Syawal menjelma lagi ! Tapi kan, tapi kan.. Ramadan bakal berakhir. Bulan yang mulia. Bulan yang penuh keberkatan. Nie je lah waktu untuk kite struggle gila-gila nak buat ibadah. Nak dekatkan diri dengan Pencipta kite. Time nie je lah Allah gandakan segala pahala amalan kite dengan hebatnya. Subhanallah. Allah Maha Pemurah. :')

Huu. Cukup ker amalan kite selama nie eh? Rasa kerdil jer diri nie. Semalam aku tengok tv yang solat terawih dari Mekah tu. Tersentuh ouh dengar imam terawih sane baca Al-Quran. Pastu sampai satu tahap tu imam tu dah mula sebak. Suara dah macam nak mula menangis. Makmum pulak memang dah nangis habis. Memang tersentuh habis. Baru tengok kat tv. Belom lagi kalau kite duduk live kat Mekah sane. Mereka memang berdoa tadah tangan sungguh-sungguh mintak keampunan dari Allah. Sampai merah-merah lah muke. Tapi aku...? :'(

Mudah-mudahan puasa dan amalan kite semua pada bulan Ramadan nie diterima oleh-Nya. Urmm. Di kesempatan nie, aku nak mintak ampun dan maaf kepada semua kawan-kawan yang mengenali diri ini. Mintak maaf yerp kalau aku ader buat salah silap sepanjang kowang kenal dengan aku. Halalkan makan minum aku yerp kat kamu-kamu yang dah pernah belanjer aku tu. Hee. Terima kasih banyak-banyak ! :D


"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN"

p/s: Have a safe journey yer kat kawan-kawan yang bakal beraye di kampung tu. :)

Sunday, August 21, 2011

Youtube's songs.

Salam readers.

Just wanna share some cool music videos from Youtube. :D



Title: Nice Guys
By: Nigahiga, Kevjumba and Chestersee

**LYRICS**

CHORUS
Nice guys finish last,
That's why I'll treat you like trash,
It's not what I really wanna do.
But, you only date bad guys so,
I'll give it my best try to,
Treat you the way you want me to.

VERSE 1
I never open a door,
or pull out a chair.
You can tell me how your day was
but I don't really care.
And if you ever get cold,
you'll just have to hack it,
Cause I'd be cold too
If I gave you my jacket.
Like WHOA, you ain't sittin up front,
Front is for the homies you can sit in the trunk.
I never answer my phone,
Whenever you call it
And when the waiter brings the bill
I never reach for my wallet.

CHORUS

VERSE 2
And Ima BEAT you!
At every competition.
Going out with the girls
You better get my permission.
Wait no, i take that back, you can't go,
House is on tonight
And that's my favorite show!
Do I look fat in this dress?
Hell yeah you do!
Wait lemme speak your language
Cows go Moo!
Mooo Moooo Mooo MOOOO!

CHORUS

BRIDGE
But behind the scenes she means the world to me.
Wanna tell her that she's beautiful, and show her that she's loved.
Hold her hand when she's scared, tell her how much I care...
But that won't win her heart BECAUSE....

Nice guys finish last..



Title: Shed A Tears
By: Nigahiga, Kevjumba and Chestersee


**LYRICS**

CHORUS:
Here it comes
Can't you see
That we're tough guys and we have feelings.
Take my hand
Close your eyes
With you right here
Imma shed a tear and cry
Don't be afraid to cry cry
You can still be a manly guy guy
Just cry.
Don't be afraid to cry cry
Let it free fall from your eyes eyes

VERSE 1:
Wake up see a sunrise
Let it free fall from your eyes.
Start my day and I read a sonnet
Got got a soft cheek with a tear on it.
Step out and the skies are clear
I'm a man and I have no fear.
Take a step and I land in crap.
I let it out, no holding back.

(CHORUS)
VERSE 2:
Baby we can go out on a first date.
But you come and pick me up half an hour late.
Girl I'm not gonna lie, that you almost made me cry,
But I'm a masculine man ill be ok.
Yeah, your place, toy story 3
the greatest all time kid's movie.
But I forgot, Andy leaves Woody,
And now the tears are coming right back over me.

You guys can check their channel in the links below. They have a lot of awesome vlog! :D

Nigahiga
Kevjumba

Chestersee

Friday, August 19, 2011

LOL :D

A man is dying of Cancer. His son asked him:
"Dad, why do you keep telling people you are dying of AIDS?"


Dad: "So when I'm dead, no one will dare to touch your mom"

:D

Wednesday, August 17, 2011

Menu bersahur.

Salam readers.

Pagi nie cam pecah rekod jer ouh. Guess what? Aku tak tidow balik after sahur! Haha. ^_^ Ecxited gila la kau. Hehe. Yer lar. Selalu asyik bangun lambat jer. Sekali sekala bangun awal-awal pagi aper salahnye ye dokk. Fresh! Patut la aku tengok orang yang bangun awal pagi nie kan, sentiasa fresh! Tenang jer rase. :)

Pagi tadi korang sahur aper? Makan banyak-banyak tak? Heee. :p Aku makan sepinggan lengkap gak lar. Tapi aku tengok family aku makan cam sikit jer. Nasi just besar tapak tangan jer. Sejemput jer. =___= Maybe tak syok kowt nak makan pagi-pagi.

Lauk peberet aku kalau time sahur kan kan, aku suke makan nasi dengan telur dadar. Pastu mak aku selalu gak lar masak udang goreng. Perghhh. Memang berselera la aku makan kan. Lauk tu pun dah cukup baek dah untuk aku melantak. Hihi. Aku rase aku suke makan telur lah. Pastu tambah kicap! Huhu. :D


Udang goreng (google)

Telur dadar (google)

p/s: Kalau time bukak puasa, saya suka makan kebab roti pita. Hee. :)

Thursday, August 11, 2011

Jom main The Sims 3!

Salam readers.

How's your day today? Hopefully semua nya ok2 jer. Nampaknye cuti 4 bulan nie dah nak habis ouh. Bulan 9 nanti dah kena balik u balik. Ouhh tidakkkk! Hoho. Puasa pun dah nak habis. Lagi 15 hari jer lagi sebelum Syawal tiba. ^_^

Sepanjang cuti nie ape jer la yang aku buat. Aku rase rutin yang same jer aku buat tiap-tiap hari. Bangun tidur pagi-pagi, mandi, makan, online, tidur balik, bangun, makan, tengok tv, online, makan, tidur, makan, TIDUR! Haha. Macam agak bosan jer eh. Kat uma pun aku dok sorang-sorang jer. Yang lain semuanye pergi keje.
*Tula kau. Mak suruh keje takmo keje!*

Tapiii.. Dalam bosan-bosan tu, aku takde la bosan sangat. Hehe. Sebab aku dok khusyuk main game nie. The Sims 3! Wink wink! :DD

Best ouh game nie. Konfem korang takkan bosan kalau layan game nie. Haha. Banyak benda boleh buat dalam The Sims nie tau. Game nie macam life kita as a human beings. Kita kene pergi sekolah, pergi kerja, memasak, tidur, hangout dengan family/members dan banyak lagi ar. Jom kita tengok ape lar yang Sims-sims nie buat eh. Lets check it out!




Yang nie semua antara hobi-hobi yang kita ley buat kat dalam game nie. Banyak gila ok. :)



Pastu bila lapar, apelagi. Kita masak and makan sampai kenyang! Heeeee.



Sims nie pun kan macam manusia gak kan. So normal lah tu kalau ade scene-scene gaduh. Haha. Buat homework jangan lupe plak tau. Kalau Sims nie tak buat homework, nanti gred dia kat sekolah asyik dapat C jer. Kalau ok, baru dapat A! Hihi.



Nie pulak aktiviti-aktiviti bersama family or members. Siap boley berkelah lagi. Memang seronok.



And yang paling tak bley bla bila ada hantu kat dalam game nie. Huhu. Tapi hantu-hantu dalam nie takde la seram mane pun. Dorang just act macam entiti. Sebab bila sorang Sims tu dah mati, dorang akan jadi hantu dan kita tak payah nak kawal dorang lagi. Siap ade blink-blink lagi hantu-hantu nie.



And the most importang thing mestilah rumah Sims nie. Dalam game nie kan, rumah die perghhh.. Memang cun habis. Kalah rumah dalam real life ouh. Haha. Rumah semua stok besar-besar punya. Banglo! Kita pun boley jugak decorate rumah macam aper yang kita nak. Boleh ikut citarasa masing-masing. :)



Then bila dah malam, Sims nie energy level dia akan berkurang. So nak upkan balik energy dia tuh, dia kena lah berehat or tidow. Suhu cam sejuk kowt kat dalam Sims nie. Budget cam kat obersea lar. Siap ade fireplace lagik. Hehe. Rasa cam best jer kalau dapat masuk sekali dalam The Sims nie. Hihi.

So nie lah antara game yang aku layan time cuti-cuti nie. Dok bergaul dengan Sims jer. Dengan orang sekeliling aku nie takmo pulak bergaul. Haishhhh. =___=" Tu jer cerita aku. Daaa.

Vlogger.

Salam readers.


Hari nie aku nak share 1 video dari vlogger yang baru aku tau. Hihi. Name dia AmanWan. Video dia not bad jugak lah. Ada mesej yang dia nak sampaikan. Lebey kurang macam AnwarHadi, Matluthfi ngan AimanAzlan gak lar. Video bawah nie bagi aku memang sempoi and lawak lah. Haha. Jom usha-usha dulu. :)









Hehe. Amacam? Best kan. AmanWan nie sebenarnya pelukis komik jugak tau. Korang pernah dengar tak Komik-M? Dia salah seorang pelukis dalam Komik-M. Kalau nak tau lebih lanjut pasal nie, korang boley lah pergi kat SINI. Pastu kalau nak tengok lagi video-video AmanWan nie, ley pergi kat CHANNEL UTUBE nie.


Sekarang nie ramai betul vlogger. Tiba-tiba rase cam best plak kalau buat video. Boley cakap sorang-sorang depan kamera. Haha. :D


p/s: Tahniah kat member-member yang dah berjaya buat A-Level!
Nanti dah fly jangan lupe bagitau yerp. :DD

Tuesday, August 9, 2011

Just a dream.

Salam readers.



Semalam, daku bermimpi akan seorang hamba Allah nie. Seseorang dari kisah lamaku. Dia datang dalam mimpiku dengan memegang erat sejambak bunga di tangan. Tapi tidakku pasti jenis bunga apakah itu? Huhu. Ouh. Personalitinya sangat segak dan sejuk mata memandang.



Sepatutnya daku berasa gembira di atas kedatangannya ke mari. Tapi, apabila jambangan bunga itu dihulurkan kepadaku, daku lalu menepis bunga itu dengan marah sekali. Sungguh benci melihat mukanya yang seakan-akan tidak bersalah itu. Kenangan lama masih tersimpan rapi dalam kotak ingatanku ini. Lalu, daku berlari pergi meninggalkan dia dengan linangan air mata yang amat laju di pipiku.



Dreams



Ketika itu, sekumpulan sahabatku leka memerhatikan kami berdua dari tadi. Mereka dengan pantasnya pergi kepada kisah lamaku itu dan kulihat mulut mereka seperti mengatakan sesuatu. Sesuatu yang aku tidak pasti apekah bual bicaranya. Tidak lama kemudian, kisah lamaku berjalan pantas ke arah ku. Aku hanya mampu melihat raut wajah itu sekali lagi. Dan dia bersuara,



"Nah. Terima lah bunga nie. Jom kita pergi Times Square nak??"



........................









.......................









........................









........................









.........................









...........................



Tuutttt.. Tuuuuuttt.. Tuuuutttt..



Tiba-tiba pulak mak aku call la. Habis mimpi aku tadi. Tak sempat nak tau ape ending die. Grrr. Tapi aku tak kesah pun. Sebab he's not mine. Haha. Camner la aku boleh termimpikan kau eh? Jage diri. =___="



Susah betul la nak lupekan seseorang tu kan. Can I? Urmmm.

Monday, August 8, 2011

Khas buat sahabatku, Sofia Nabila.

Salam readers.


Ape khabar readers sumer? Sihat? Mudah-mudahan kalian diberikan kesihatan yang baik oleh-Nya dalam bulan Ramadan yang mulia nie. :)


Alhamdulillah hari nie dah masuk hari yang ke 8 umat Islam berpuasa. Puasa tahun nie aku rase best sangat-sangat sebab dapat puasa dengan family tercinta. Woot woot. Dapat bersahur and bukak puasa same-same. Aku rase dah nak dekat 6 tahun gak lar tak dapat puasa sekali dengan family aku. Dari form 1 sampai lah dah masuk asasi. Isk3. Dulu asyik bukak puasa dengan member-member jer. Now, its time for my family! ^_^




* Tapi tibe-tibe aku rindu pulak nak bukak puasa dengan member2 kat maktab. :( *




Tapi, dalam puasa-puasa nie, ade jugak orang yang Allah berikan ujian untuk melihat sejauh mane hamba-Nya itu dapat menanganinya. Sahabatku, Sofia Nabila (Opie). Aku terkejut sangat bila dengar citer yang ayah dia excident hari tu. Ayah die excident and kaki beliau dilanggar oleh lori. Ngeri aku dengar. Sorry tau Opie sebab aku tau berita nie lambat. Nasib baek Syifa' yang bagitau. So sorry. :(



So, hari Jumaat lepas aku ngan Syifa' cadang nak pergi melawat ayah Opie kat Hospital Kuala Lumpur. Doktor kata kaki ayah die kena potong sebab dah ader infection. Tapi ayah die tak mau potong. Sayang nak hilang satu kaki. By the way, nenek Opie pun baru masuk wad jugak. Nenek die tak tahu lagi ader penyakit ape. Opie kate nenek die pun macam dah ingat-ingat lupe dah. Maybe penyakit tua kowt. Kesian aku tengok nenek dia. Terlantar jer kat katil. Sedihh. Muka mak Opie pun dah pucat lesu aku tengok. Maybe sebab penat menjaga suami dan juga mak mertua di hospital. :(



Kat dalam hospital tu, macam-macam ragam pesakit aku tengok. Tapi mostly yang aku nampak semuanya macam yang dah agak berumur. Ya Allah, hanya Dia jer yang tau betapa sebak nye aku rase time kat sana. Then tiba-tiba Opie kata, "Takut pulak aku nanti kan bila dah jadi tua. Kang sape pulak nak jage aku kat hospital nanti?" Terkedu gak lar aku dengar Opie cakap camtu. Terus aku teringat kat parents aku. :(



Pastu pagi tadi (Isnin) Opie bagi mesej.



Korg, hmmm. Abang aku excident. Nenek aku plak kene tukar icu. Jgn kol aku lgi taw. Nnt aku kol korg.



Kecian yer kat Opie. Belum habis masalah lama, masalah baru pulak yang datang. Aku tak dapat bayangkan macam mane lah keadaan dia sekarang nie. Dear Opie, aku harap kau tabah yer dalam menghadapi semua nie. Aku tau dugaan nie berat untuk kau pikul. Kiteorang member-member kau akan selalu doakan yang terbaik untuk ayah, abang ngan nenek kau. Kau jangan sesekali putus asa ok. Berdoa banyak-banyak dalam bulan puasa nie. Mesti ader hikmah di sebalik ape yang berlaku nie. Kalau kau perlukan ape-ape, just tell us. We, SAASHIS are here for you. Aku tau kau kuat Opie! :) Ya Allah, Engkau permudahkan lah segala urusan sahabatku ini Ya Allah. Hanya Engkau lah yang Maha Mendengar. Amin.



Be strong Opie.

Sunday, June 19, 2011

We act like an artist. :D

Salam readers.
Malam semalam kan, actually tengah malam semalam kan, aku dengan member aku, Mira Yoshi sembang-sembang ar kat fb. Mula-mula sembang macam biasa jer. Pastu terus jadik luar biasa. Haha. Cer tengok neyh. :p

See? Luar biasa kan. Haha. Bak kate Yoshi, "Sadiq, kite nie dah macam artis femes pulak!" Huhu. Nie conversation untuk dua orang jer tau. Takde orang ketiga, keempat, kelima mahupun orang keenam. Haha. Target kiteorang just nak cecah sampai 500 comment jer. And we did it! :D
Then tengah hari tadi terkejut beruk Nadh and Wawa tengok wallpost kiteowg. Hihi. Lawak2. :p
Lastly, habis sembang sumer dalam kul 4.15 a.m camtu. Huhu. Memang jadi cam kelawar pulak dah. Huhu. Memang terbaek dari ladang! Peace yooo! :D
p/s: Semput.. Semput.. Semput.. Haha! :D