.

people in black

Thursday, August 11, 2011

Jom main The Sims 3!

Salam readers.

How's your day today? Hopefully semua nya ok2 jer. Nampaknye cuti 4 bulan nie dah nak habis ouh. Bulan 9 nanti dah kena balik u balik. Ouhh tidakkkk! Hoho. Puasa pun dah nak habis. Lagi 15 hari jer lagi sebelum Syawal tiba. ^_^

Sepanjang cuti nie ape jer la yang aku buat. Aku rase rutin yang same jer aku buat tiap-tiap hari. Bangun tidur pagi-pagi, mandi, makan, online, tidur balik, bangun, makan, tengok tv, online, makan, tidur, makan, TIDUR! Haha. Macam agak bosan jer eh. Kat uma pun aku dok sorang-sorang jer. Yang lain semuanye pergi keje.
*Tula kau. Mak suruh keje takmo keje!*

Tapiii.. Dalam bosan-bosan tu, aku takde la bosan sangat. Hehe. Sebab aku dok khusyuk main game nie. The Sims 3! Wink wink! :DD

Best ouh game nie. Konfem korang takkan bosan kalau layan game nie. Haha. Banyak benda boleh buat dalam The Sims nie tau. Game nie macam life kita as a human beings. Kita kene pergi sekolah, pergi kerja, memasak, tidur, hangout dengan family/members dan banyak lagi ar. Jom kita tengok ape lar yang Sims-sims nie buat eh. Lets check it out!




Yang nie semua antara hobi-hobi yang kita ley buat kat dalam game nie. Banyak gila ok. :)



Pastu bila lapar, apelagi. Kita masak and makan sampai kenyang! Heeeee.



Sims nie pun kan macam manusia gak kan. So normal lah tu kalau ade scene-scene gaduh. Haha. Buat homework jangan lupe plak tau. Kalau Sims nie tak buat homework, nanti gred dia kat sekolah asyik dapat C jer. Kalau ok, baru dapat A! Hihi.



Nie pulak aktiviti-aktiviti bersama family or members. Siap boley berkelah lagi. Memang seronok.



And yang paling tak bley bla bila ada hantu kat dalam game nie. Huhu. Tapi hantu-hantu dalam nie takde la seram mane pun. Dorang just act macam entiti. Sebab bila sorang Sims tu dah mati, dorang akan jadi hantu dan kita tak payah nak kawal dorang lagi. Siap ade blink-blink lagi hantu-hantu nie.



And the most importang thing mestilah rumah Sims nie. Dalam game nie kan, rumah die perghhh.. Memang cun habis. Kalah rumah dalam real life ouh. Haha. Rumah semua stok besar-besar punya. Banglo! Kita pun boley jugak decorate rumah macam aper yang kita nak. Boleh ikut citarasa masing-masing. :)



Then bila dah malam, Sims nie energy level dia akan berkurang. So nak upkan balik energy dia tuh, dia kena lah berehat or tidow. Suhu cam sejuk kowt kat dalam Sims nie. Budget cam kat obersea lar. Siap ade fireplace lagik. Hehe. Rasa cam best jer kalau dapat masuk sekali dalam The Sims nie. Hihi.

So nie lah antara game yang aku layan time cuti-cuti nie. Dok bergaul dengan Sims jer. Dengan orang sekeliling aku nie takmo pulak bergaul. Haishhhh. =___=" Tu jer cerita aku. Daaa.

4 comments:

Anis Athia said...

sims 3 best! anis pown maen jugak! hahaha

miss sadiq! said...

anis athia: whoaa! best kan! :DD

seri said...

aku main sim dalam hp je, sedeh kan?
next sem boleh laah ajar aku ! yeay bilik dekat !!

miss sadiq! said...

seri: hp pun jadi lah. aku takyah ajar pun xper. aku rase ko lg advanced ouh! hihi.