.

people in black

Sunday, August 28, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri ! :)

Salam readers.

Alhamdulillah hari nie baru nak masuk hari yang ke 29 kite berpuasa. Macam mane Ramadan kali nie? Have something goods happened to you? Hopefully yes la ok. :)

Insyaallah, esok mungkin dah rayee. Heeee. 1 Syawal menjelma lagi ! Tapi kan, tapi kan.. Ramadan bakal berakhir. Bulan yang mulia. Bulan yang penuh keberkatan. Nie je lah waktu untuk kite struggle gila-gila nak buat ibadah. Nak dekatkan diri dengan Pencipta kite. Time nie je lah Allah gandakan segala pahala amalan kite dengan hebatnya. Subhanallah. Allah Maha Pemurah. :')

Huu. Cukup ker amalan kite selama nie eh? Rasa kerdil jer diri nie. Semalam aku tengok tv yang solat terawih dari Mekah tu. Tersentuh ouh dengar imam terawih sane baca Al-Quran. Pastu sampai satu tahap tu imam tu dah mula sebak. Suara dah macam nak mula menangis. Makmum pulak memang dah nangis habis. Memang tersentuh habis. Baru tengok kat tv. Belom lagi kalau kite duduk live kat Mekah sane. Mereka memang berdoa tadah tangan sungguh-sungguh mintak keampunan dari Allah. Sampai merah-merah lah muke. Tapi aku...? :'(

Mudah-mudahan puasa dan amalan kite semua pada bulan Ramadan nie diterima oleh-Nya. Urmm. Di kesempatan nie, aku nak mintak ampun dan maaf kepada semua kawan-kawan yang mengenali diri ini. Mintak maaf yerp kalau aku ader buat salah silap sepanjang kowang kenal dengan aku. Halalkan makan minum aku yerp kat kamu-kamu yang dah pernah belanjer aku tu. Hee. Terima kasih banyak-banyak ! :D


"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN"

p/s: Have a safe journey yer kat kawan-kawan yang bakal beraye di kampung tu. :)

5 comments:

hannasy said...

selamat hari raya idul fitri, taqobbalallahuminna wa minkum, mohon maaf lair dan batin juga.

Farah Azurah said...

selmat hari raya..follow sini..come visit my blog..http://farahazurah.blogspot.com/

Syidora said...

sedih bhaii.. nk nges aku tgk imam smlm tuu. hihii :p SELAMAT AHRI RAYA, SADIQ!! bila kau nk mintak maaf kat aku ?! ;p

seri said...

have a safe journey too sadiq !!

selamat hari raya, maaf zahir batin !

miss sadiq! said...

SELAMAT HARI RAYA SEMUA ! :D