.

people in black

Tuesday, August 9, 2011

Just a dream.

Salam readers.



Semalam, daku bermimpi akan seorang hamba Allah nie. Seseorang dari kisah lamaku. Dia datang dalam mimpiku dengan memegang erat sejambak bunga di tangan. Tapi tidakku pasti jenis bunga apakah itu? Huhu. Ouh. Personalitinya sangat segak dan sejuk mata memandang.



Sepatutnya daku berasa gembira di atas kedatangannya ke mari. Tapi, apabila jambangan bunga itu dihulurkan kepadaku, daku lalu menepis bunga itu dengan marah sekali. Sungguh benci melihat mukanya yang seakan-akan tidak bersalah itu. Kenangan lama masih tersimpan rapi dalam kotak ingatanku ini. Lalu, daku berlari pergi meninggalkan dia dengan linangan air mata yang amat laju di pipiku.



Dreams



Ketika itu, sekumpulan sahabatku leka memerhatikan kami berdua dari tadi. Mereka dengan pantasnya pergi kepada kisah lamaku itu dan kulihat mulut mereka seperti mengatakan sesuatu. Sesuatu yang aku tidak pasti apekah bual bicaranya. Tidak lama kemudian, kisah lamaku berjalan pantas ke arah ku. Aku hanya mampu melihat raut wajah itu sekali lagi. Dan dia bersuara,



"Nah. Terima lah bunga nie. Jom kita pergi Times Square nak??"



........................









.......................









........................









........................









.........................









...........................



Tuutttt.. Tuuuuuttt.. Tuuuutttt..



Tiba-tiba pulak mak aku call la. Habis mimpi aku tadi. Tak sempat nak tau ape ending die. Grrr. Tapi aku tak kesah pun. Sebab he's not mine. Haha. Camner la aku boleh termimpikan kau eh? Jage diri. =___="



Susah betul la nak lupekan seseorang tu kan. Can I? Urmmm.

8 comments:

seri said...

phewiiit, sejambak bunga, wahhhh aku nak mimpi tu jugak kahkahkah... lawakkkk !!

daku mahu bunga raflesia ya !

kisah lama= klia, betul tak?

miss sadiq! said...

seri: kalo ko nak bunga raflesia ko kene mimpi kat sabah sarawak wei. haha. :p

Aimifiqa said...

waaa. kalau tak mesti best dapat dating kan. hiih

miss sadiq! said...

aimifiqa: huhu. mane ader. cukup la dalam mimpi jer. hehe.

aisya said...

hahah!!! sedih nyee..baru nk tgk wayang kt times square!!! haha

miss sadiq! said...

aisya: keh3. tak kesah la aisya. tapi aku pelik la. asal kat TS? haha.

Syidora said...

so saddd ~ :p Hahaha.
Mimpi penuh makna tu. Eh ni ke mimpi yg kau tak sempat nk habiskan tuu??? HAHAHAHHAHAHA kecciiiaaannn~~~~ c( :

miss sadiq! said...

syidora: aku banyak lagi mimpi la. ko la kejut aku awal sgt! haha.