.

people in black

Wednesday, July 4, 2012

Nisfu Sya'ban :)

Salam readers.


Arinie dah masuk 14 Sya'ban dan malam ini adalah Malam Nisfu Sya'ban -15 Sya'ban 1433. Allah mengampuni dosa-dosa para hamba-Nya yang memohon keampunan pada malam ini. Antara amalan yang dianjurkan ialah:

✔ Bacaan Yasin sebanyak 3 kali berserta doa panjang umur di dalam taat, dikurniakan rezeki yang banyak lagi halal dan dikekalkan iman sehingga ajal datang menjemput.

✔ Zikir "Ya Allah" 1000 kali.

✔ Atau apa-apa sahaja amalan kebaikan yang mengikut syariat Islam seperti buat majlis ta'lim, istighfar, solat taubah, mengaji surah selain surah Yasin dan sebagainya.

"Ya Allah, Engkau ampunilah dosa-dosa hamba-Mu ini. Panjangkanlah umur kami. Kurniakanlah rezeki yang banyak lagi halal kepada kami dan tetapkanlah iman kami supaya sentiasa berpegang kepada agamu-Mu. Amin.."

Thursday, March 22, 2012

Hari nie hari awak.

Hari nie hari awak.
Awak mesti rase happy jer kan hari nie.
Sebab birthday awak hari nie.

Dulu, semangat jer saya nak tunggu tarikh nie.
Sebab saya tak sabar nak jadik orang first yang wish birthday awak.
Saya nak bagi awak happy.
Saya nak bagi awak rase dihargai.
Saya nak awak tau yang saya selalu ingat birthday awak.

Tapi sekarang..
Semua dah berubah.
Semua dah lain.
Awak mesti dah tak heran kan kalau saya tak wish awak.
Sebab awak dah ader someone special dalam hidup awak.
Awak mesti dah tak ingat saya dah.
Tapi its ok.
Saya tak kesah.
Itu hak awak.

Saya just nak cakap "Happy Birthdayy awak!"
Semoge awak berjaya mencapai cita-cita awak tu.
Jaga diri awak baik-baik yer.
Saya akan selalu ingat tarikh nie walaupun ia nya dah takde kaitan dengan saya lagi. :')


Dari saya,
Cadbury..

Congratez Kira Rose !

Salam readers.

Semalam, 21 Mac, result budak2 SPM 2011 dah keluar. Huhu. Kat fb semua dok kalut post status pasal SPM jer. Dah jadi trending kat twitter gak. And this post is dedicated to my little sista, Kira Rose!


Yah! Congratez for your good result in SPM 2011 ! Tak sia-sia mak berleter kat kau pagi petang siang malam. Haha. Cam tak percaya jer dengan result kau tuh. Kau meniru ehh??? Hihihi. Ape-ape pown, u did a great job sis! Kau dah buktikan kat semua orang yang kau pown boley berjaye and dapat result bagus-bagus gak.
*macam aku.. ehem ehem*


Alhamdulillah. :)

Semoge kau terus berusaha and jangan terlalu bangga diri pulak sebab nie baru result SPM. Banyak lagi cabaran kau lepas nie. Good luck ! :D