.

people in black

Tuesday, August 30, 2011

I'm proud to be Malaysian. :)

Salam readers.

Hari nie dah masuk 31 Ogos lah kawan-kawan. Tarikh keramat kemerdekaan negare kite, MALAYSIA ! Alhamdulillah. :)

Aku bangga jadik anak Malaysia sebab negara kite nie aman dan tenteram jer kan. Walaupun ader la jugak sikit-sikit rusuhan sana sini tapi keamanan tu masih mampu dicapai oleh rakyat Malaysia. At least takde lah sampai berperang-perang macam negara laen kan. :)

Malaysia best sebab makanan-makanan kat sini semuanya sedap-sedap ouh. Tambah-tambah lagi bila time raye macam nie kan. Haha. Memang kenyang perut sentiasa lah nampaknyer. Hihi. Kueh raye, lemang, ketupat, rendang, bahulu, dodol, kerepek, nasi himpit, laksa sumer aku telan. Haha. Mane nak dapat rase makanan-makanan nie kat tempat laen. Malaysia jer yang ader tau. Hee.


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-54 Malaysia !
Kalau takde pejuang-pejuang tanah air kite nie kan, apelah yang akan jadi kat kite sekarang kan. Jom same-same kite menghargai pengorbanan tokoh-tokoh kemerdekaan negara! Macam mane nak menghargai? Senang jer. Jom bace buku sejarah. Wink wink wink. :D

Love you, Malaysia !

3 comments:

Syidora said...

JOM BACA BUKU SEJARAAHH!! XD Haha. Merdeka! Merdeka! Merdeka! :)

seri said...

kehkehkeh, senang nya baca buku?


ewww, lagi senang kalau hafal lagu negaraku je, hehe

miss sadiq! said...

Hahha. Itu memang kacang gila. HEE.