.

people in black

Thursday, September 30, 2010

aku maluuu !

hehehe.. sekarang nie tiba-tiba pula aku teraktif dalam bab-bab contest nie. huhu. bukan apa. saja-saja jer nak isi masa terluang. ahakz! (padahal tutorial banyak lagi yang tak siap!) so, contest yang nie pula direka dan dibentuk oleh sis kila. contest nie agak menarik juga sebab contestant kena menceritakan pengalaman mereka yang paling memalukan or jijik or whatsoever yang mereka tak akan lupakan. huhu. mesti readers yang lain ada experience sendiri juga kan? hehe. butiran lanjut mengenai contest nie ader kat sini okies.
kisah aku nie berlaku time aku kat sekolah menengah dulu. waktu tu ada hari kokurikulum. so, setiap kadet or badan beruniform kena hantar squad untuk kawad kaki tau. untuk pengetahuan readers, dulu aku nie kadet polis. hehe. ada muka cam polis tak aku nie? hehe. garang kan aku? ahakz! :p

berbakti untuk negara! hee~

so kadet aku pun berlatih kawad ler kan siang malam pagi petang nak kasik 'terer' punya pasal. huhu. hari yang ditunggu pun tiba.

"sekarang dijemput pasukan kadet polis untuk meneruskan kawad kaki mereka"

time tuh semua orang dalam pasukan dah mula nervous ouh. ye ar. mana tak nyer, cuak kowt kalau kita tersalah steps ker kan. tak ker malu nanti. haha! tapi aku nyer kes nie lain sikit. bukan tersalah steps! tapi.......

********

********

********

tengah-tengah berkawad nie, disaksikan oleh ratusan pelajar form 4, form 5 dan cikgu-cikgu, kasut yang aku tengah pakai tu tertanggal sebelah! budus! haaaaaiihhh! dah lar memang tengah berkawad nie. aku dah cuak and mood dah tak menentu. aku terpaksa berkawad dengan satu kasut jer! kalau readers ar kan, tak kan ar readers sorang-sorang keluar dari squad semata-mata nak ambil balik kasut yang tertanggal tuh? huh! tak kan. aisshhh..

mak, sadiq maluuu!

so aku dengan muka maluuu yang teramat-amat sangat berkawad lah dengan hanya pakai stoken jer ouh! dah lar tempat kawad tuh beralaskan jalan tar! berasap kaki aku ouh. students and penonton-penonton yang ada kat situ bantai gelak sakan and aku dengan jelas nya mendengar suara-suara sumbang

kasut sapa tu weyh??

eh! kasut dia tertanggal la wei. hahahahahaha!

dia tak sakit ker ha tak pakai kasut tuh?

kesian gila budak nie ouh. muahahahaa!

apesal kasut dia tertanggal tuh?

pakai lah kasut kau balik

perghh. aku yang tengah kawad nie rasa maluu gila tahap dewa kowt! tak tau nak buat apa sebab dalam rules berkawad kita tak boleh sesuka hati jer keluar dari barisan. isk3. OMG! hanya Tuhan jer yang tau apa yang aku rasa time tuh. =_=' tiba-tiba, ketua komander aku bagi arahan rehatkan diri. then, tiba-tiba suara juri pula kedengaran

juri : komander, bagi arahan pakai kasut!

komander : squad! squad! pakai kasut!

bongek!! bantai semua orang gelak gila time tuh! aku pun dengan muka dah blushing cam kera kerang busuk pun pakai lah kasut tuh balik. nasib baik lah jarak antara kasut aku yang terpelanting tuh tak jauh dengan tempat aku berdiri. memang segan gila aku ouh!!! segan!! maluuu!!

sejak incident tuh, ada gak orang yang panggil aku dengan nickname KASUT! cis, bedebah punya budak! benda nie aku tak kan lupa sampai bila-bila ouh. jarang betul ada orang tercabut kasut time berkawad. kasut aku longgar kah? no comment! :p

jadi experience seterusnya aku nak baca dari :

14 comments:

nur iema said...

aky xla pemalu sgt..so aku xda story sal malu nih..hak3

kata kila said...

dik pakai kasut cepaty.eekekkekeke

thx join hun!

Amanina said...

hahahahha. ngengggg. aku ingat lagi masa tuuuuuu.

rindu kpo. :D

Kira Rose said...

HAHAHAHAHAHA, ini baru lawak. :D

miss sadiq! said...

@nur iema ko x pemalu??? mushkil aku.. haha!

miss sadiq! said...

@kata kila u're welkem sis! :)

miss sadiq! said...

@Amaninaaku malu gila ouh time tuh. ko pun taw kan.. kenangann!! kui3..

miss sadiq! said...

@Kira Rose diam lah kira! jgn gelak! huhu..

eykameow said...

good luckk! kau rasa2 aku gelak tak masa baca entry kau buat ni? lalala~~

btw kalau menang mmg aku respect ah! heee

Syidora :) said...

hahahahaha!! kau tk penah cyte pooonn!! HAHAHHAHAHA Sumpah lawak :P Kesian eh kauu. pas ni aku nk pggl kau KASUT jugak loorr >,< Huahuahauaaa :P Sadiq, aku tade cite psl malu ouuhh Iskisk T_T

miss sadiq! said...

@eykameowhaha! aku just anta jer. menang kalah belakang citer. kui3..

miss sadiq! said...

@Syidora :)ko citer jer la aper2. bukan ko byk kali ker dimalukan? haha!

seri said...

ko menang tak? aku rasa ko patut menang ouhh.. kahkahkah,

boleh bagi award entry paling lawak nehh

miss sadiq! said...

Tak menang pun. Hahhaah. Tapi memang serius aku maluuu ouhhh!