.

people in black

Wednesday, September 29, 2010

zoology

hello readers. baru-baru nie dekat UKM ada students dari course zoology buat persembahan haiwan. persembahan? macam pelik jer bunyinya. lantak lah. hehe. so, hari tu aku and the geng pergilah tengok kan. perghh. nie memang real punya lah. baru first time kot aku dapat pegang and tengok ular dengan mata kepala kaki tangan aku sendiri. huhu.

mangrove cat snake

serious ouh. badan ular nie memang sejuk. cold-blooded lah katakan. ular yang atas nie nama dia Mangrove Cat Snake. ular jenis nie memburu burung, cicak dan juga mamalia kecil. cheh. dah macam national geographic lak aku nie. hehe.

African Ball Phyton

haaa. yang nie pulak nama dia African Ball Phyton. spesies ular nie boleh hidup selama 40 tahun tau. kalau dah umur 40 tahun, besar mana lah ular nie kan. errrr.. menakutkan! actually kan kalau readers tengok secara dekat kulit ular-ular nie, not bad lah. cantik dan unik. badan ular tu lembut sangat. boleh picit-picit lagi. hehe. jom-jom aku bawa korang meneroka ke "snake's world"!

aina dan din

aksi heroin kita. hehe.

haaa. amacam? ada berani? huhu. member aku yang sorang nie memang berani gila kowt. orang lain takut-takut nak pegang ular. dia pula dengan selambe yaya jer dukung ular tuh! perghhh. kalau aku, dah lari dulu kot. opsss.. hehe..


aksi ular 1

aksi ular 2

aksi ular 3


aksi ular 4

aksi ular 5

ular nie jinak sangat dengan mereka-mereka nie. punya lah manja. tapi jangan takut. ular jenis nie tak patuk orang. maybe sebab dah dididik dari kecil kot. haha! bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. apa maksudnya? lu pikir lah sendiri. :p

sekian.

4 comments:

mInYe said...

haha! aku singgah lalu je~ x brani pgg ular~~~

miss sadiq! said...

rugi ko min..
siyes body die lembut..
kalah aku! haha!

seri said...

mana gambar ko nga ular? takda pun?

miss sadiq! said...

Aku tak pegang. Tak berani lorhh. Hahaha.