.

people in black

Wednesday, December 15, 2010

funfair is unfair?

Salam readers.
2 minggu lepas aku dengan certain family members pergi membuang masa kat Stadium Shah Alam. Ada apa kat sana? Haaa. Nie yang nak habaq mai nie. Kat sana ada FUNFAIR yer kawan-kawan. Huhu. Dah lama kot tak pergi funfair. Last time pergi bila entah. Maybe time sekolah rendah kot. Korang pun mesti pernah pergi jugak kan? Best kan? Haha!

Two persons in blue tu pakcik and makcik aku.

So round punya round kat funfair tu, nie lah benda alah yang first kiteorang main. Hehe. Mainan lain ada jer kat sana. Tapi majoriti untuk tahap budak-budak. Hihi. Aku nak naik yang adventure cikit. Haha! Gile poyo!

Laju ouh benda nie pusing. I believe I can fly~
Kalau dah nama funfair tu, confirm-confirm benda nie wajib ada. Cuba teka apa die?

Benda bulat yang besar. Eye on Malaysia?
Tapi aku tak naik pun benda nie. Sebab view dari atas tak berapa cantik ler. Rasa macam tak berbaloi pulak kalau naik. Huhu. Habis guna token jer. Huh. Sebut pasal token, mahal gila kot token die. 1 token 2 ringgit! Pergh! Cekik darah apa tauke funfair nie? =___="

Rasa macam muda pulak time pergi sini. Haha!
Then pengembaraan diteruskan lagi dengan naik UFO pulak. Huhu. Benda nie memang memeningkan kepala ouh. Berpusing tanpa henti dengan kelajuan 30km/h. Betul lah. Betul aku tipu. Hee~ Lepas tu pergi main-main cuba nasib. Alar yang main-main pastu dapat teddy bear, kerete mainan, keychain and benda-benda murah tu. Haha! Tapi bila dah main, satu habuk pun tarak. Hampeh. Penipu! :0
Bersedia untuk berlepas.
Bila dah habis naik, ada pulak tragedi yang berlaku. Aigo. Buat hal betul ler budak KECIK seorang nie. Adik aku nie tiba-tiba pening pulak. Memang dramatic ler. Dah macam orang pregnant ler. LOL :p

Kesiannya. Nak panadol ker dik? Hehe.
Macam tu lah ceritanya pengembaraan kami pada malam tu. Agak enjoy lah jugak. Mengisi masa lapang time cuti nie kan. Haha! Oh tidak! Cuti dah nak habis. Huh. Tak besssst! Daaaa~

11 comments:

Affiq Afrizal said...

haha...ntah2 ko pun muntah gak

Syidora :) said...

diam ah kau sadiqqq! eleyy kau pun pening en sbnrnye, tp tanak tnjuk. hahaa LOL

IzyanKhalidah said...

ohoo~~ funfair.... haha da lame tak pegi.. zaman muda mudi dulu kot pegi ;p

miss sadiq! said...

peja: aku tak muntah ok. pening jer. haha!

syidora: cikit2 jer lor.

izyan: aah wei. dulu time kecik rajin ar pegi. keh3.

PIDUT ASiS said...

pergh...lama betul tak dengar cite pasal funfair..dulu kecik2 memang nak main tapi mahal..so tengok jela...dah tua ni tak berminat la pulak(gayat)..hahahaha

miss sadiq! said...

pidut: sekarang pun mahal jugak. huhu. gayat eh? haha!

ALIAA MIZAN said...

dahlama xmaen bumper car...besh~~

miss sadiq! said...

tapi bumper car xder kat funfair nie..
x ley maen langgar2.. heee~

Amanina said...

hoho memang lama gile ah tak pegi. aku baru nk tanye pasal bumper car, tetibe perasan komen kat atas ni. haha

tapi aku teringin nak gi i-city! uwaaa

nurul amira said...

besnye sadiq! :DD

miss sadiq! said...

amanina : tu ler. bumper car xder. kalo ader msti best! hihi..

mira : hihi. best yoshi ! :)