.

people in black

Monday, July 19, 2010

a new life in ukm

salam. urmm. masuk hari nie dah dekat 16 hari aku menetap kat ukm bangi nie ha. rasa cam dah lama jer duduk sini. macam-macam benda happenned sepanjang aku kat sini. dari minggu mesra pelajar sampailah ke minggu kuliah. haiyo. penat sangat lor. :o
so let's start from the mmp's week! mmp tu minggu mesra pelajar. kira cam orintasi la nie. tym minggu nie mmg best gila! huhu. cam2 benda aku belajar dari mmp. yang paling penting adalah BERSATU! yeay! mmp memang letih sangat-sangat. dengan ceramahnya lagi. aduyai. sampai tersengguk-sengguk aku tertidur dalam dectar (dewan). haha! pc-pc lak suma nye bagi aku not bad lah. diaorang kelakar and supportive. pc nie pemudah cara. mereka lah yang bantu students-students baru nie. huhu. tapi ada certain2 tym tu dowg akan jadi sangat2 lah garang. errr.. singa pon kalah tau. hehe. biasa lah tu. budak baru mana yang tak buat salah kan. hihi. mintak maap yer pc. kami budak baru belajar. hihi.. :p

pelajar baru sesi 2010/20111

bagi aku yang paling best tym minggu mmp adalah perang dectar! wow! benda nie memang experience baru ouh untuk aku. kalau readers nak tahu, perang dectar nie merupakan perlawanan cheers (sorak) antara kolej2. kat ukm nie ada ler dalam 10 kolej tak silap. dengan bangganya aku nak bagitahu yang aku KOLEJ KERIS MAS! MANTOP! hehe.. kolej nie memang the best kolej ever! hehe.. perang dectar pon bermula. tym nie, semua lampu2 dewan, aircond semua kena tutup. nak dapatkan feels perang lah katakan. memang dah berpeluh2 kiteorg kat dalam dectar. pc2 siap tolong kipaskan kiteorg lagi. thnx a lot pc! semua orang cheers cam nak mati. hahahaa! hiperbola gila. hee~ nak menggambarkan yang suasana perang dectar tym tu memang dahsyat. cheers tak habis2. habis suara merdu aku tym nie. hehe. motif kolej aku just nak kalahkan satu kolej nie je. nama kolej dirahsiakan. haha. and at last, kolej Z nie keluar dectar dulu. yahoooo!! kami menang! memang bangga yang teramat lah tym tu. best woOoo.. malam perang tu kitaorg balik jalan kaki sampai kolej. exercise malam! hehe.

macam nie lah suasana perang dectar! cheers ya!

seminggu pon berakhir. dah penat dah kena marah and semua benda lah dah rasa. ada satu malam tu kitaorg kena marah gila2 dengan pc. malam tu memang seram and tragic. kena denda duduk separuh! aw!! sakit dia ALLAH je yang tahu. menggeletar kaki aku. serious sakit. tapi tak apalah. inilah pengalaman kan. bila lagi nak rasa macam nie. hehe. last day mmp pulak ada persembahan dari students baru. kumpulan aku ditugaskan untuk buat choral speaking. memang mantop! tak sia-sia kami semua practise walaupon tak cukup masa. tapi hasilnya tetap terbaik lah! sayang korang! :) lepas tu sesi bergambar pula. ramai yang ambil gambar sekali dengan pc2. kenang-kenangan yer. aku sempat snap picx dengan abang adam! heeee~ aku suka tengok gaya kepimpinan beliau. hope to be like him some day. :))

choral speaking group :)

mmp is over! hehe. hanya mampu tidur sahaja di bilik. haha!! asyik tidur je aku nie. kui3. :p by the way, aku just nak cakap yang aku enjoy je tym mmp's week nie. tiba2 bila dah habis mmp, rasa rindu pula nak orintasi balik. hehe. thumbs up to all pc ! thnx a lot yer akak2 n abang2 pc semua! anda memang mantooopp! :))

barisan pemudah cara.
keris mas mantop! :)

12 comments:

eykameow said...

kesian ko kan. kena duduk separuh. ish patut la aku tengok peha ko dh kurus sket smlm. HAHAHA. ko mkn la byk2.. bagi tenaga sket. baru lg mantopp. Btw, mana pic ko dlm ni? aku rindu nihh! hihi

miss sadiq! said...

haha.. byk la ko peha aku da kurus..
kah3.. picx aku dlm choral speaking 2 jew..
hihihi.. :p

Anonymous said...

kalo saya rasa pemimpin KKM BODOH BANGKAI BABI blh tak?
masa mmp menyusahkan btol.. Dengan perang dectar yang mengarut...
Masuk syurga lah dgn benda2 bodoh yang dorang2 ni ajar...

Anonymous said...

PERANG DECTAR seronok???da la melalak mcm org gila....xmelambangkan status mahasiswa lansung!!!!memalukan maruah mahasiswa...

miss sadiq! said...

Tukang anonymous: Huish. Marah nampak. Haha. Chill la anonymous. It's just an experience! U should enjoyed it. One more thing, ape hak anda utk cakap seseorang pemimpin itu stupid or just like a pig? LOL. If he/she is doing a right things, just let it be. Someday when u have the chances to be a leader and someone say to you that u're damn stupid, u should be proud of it. Coz its a part of ur experience too! Have a nice day peeps! :)

Anonymous said...

Seronok tak jual cipap kat Pemimpin2 ko tu?

Anonymous said...

kah3.. Sah r betul... Sampai delete komen..

miss sadiq! said...

Anonymous: Urmm. Tak kesah la ape yg anda nak cakap. Sebab maybe anda tak pernah alaminye kowt. Or just cakap2 kosong sebab just nak isi masa free anda tu eh? Tapi jage la bahasa tu sikit. Bulan puasa kan skunk. Wat kurang pahala jer. Selamat beramal yerp. :)

Anonymous said...

Mesti r tak pernah alami.. ingat nak buat mcm ko ke bagi cipap percuma?

miss sadiq! said...

Anonymous: Entri nie takde plak ckp pasal bg benda tu percuma. maybe anda nie buta huruf taktau bace kowt. nanti pergi tuisyen blaja yerp. :)

seri said...

wow, anonymous tegar nampak !! by the way, aku sokong ko anonymous !! bravoo, aku benci tahap gaban kat senior. dorang ada cara lain yang lebih baik untuk orientasi right?

hakhakhak

miss sadiq! said...

Hahahahha. Sengal lah seri nie.. Backup aku larr bro. Hahaha.