.

people in black

Sunday, January 2, 2011

bukti yang kukuh telah dijumpai

Salam readers.
Macam mana dengan cuti bola korang hari jumaat lepas? B
est? Huhu. U aku sepatutnya cuti on that day. Tapiiii........ Seorang lecturer aku nie refuse untuk cuti and kelas kiteorang akan diadakan macam biasa. Dah lar kelas pukul 3.00 p.m.. Sob3.. Sedih aku tau. Kalau tak hari tu aku nak balik rumah. Tapi apakan daya. Takkan aku nak skip lecture pulak kan. Aku kan budak nerd yang baik. Hihi.
So malam tu aku pun just lepak-lepak kat bilik member aku nie. Member aku yang seorang nie pun follow jugak sebab roomate dia balik rumah. Huhu. Then aku pun call lah bondaku sebab nak cakap yang aku tak jadi nak balik rumah. Korang tau apa reaksi bondaku? =____="
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
Anak : Mak, Sadiq tak jadi balik lah hari nie. Ada lecture pulak petang tadi. :(

Bonda : Ouh baguslah tu! Kan mak dah cakap hari tu tak payah balik. Duduk jer kat kolej tu.

http://matcuoi.com
Anak : Tapi Sadiq rasa nak balik lah. Sadiq naik tren je la eh?

Bonda : Tak payah lah. Bahaya kalau naik tren malam-malam nie. Lagi pun malam nie kan new year. Kang jadi apa-apa susah pulak nanti.

Anak : Urmm... (sedih) Dorang kata abah nak bawak pergi makan-makan. Sadiq pun nak ikut jugak.

Bonda : Ishh. Sapa kata abah nak bawak pergi makan? Nasi kat rumah nie pun banyak lagi ha. Adik-adik hang tipu hang ja tu.

Anak : Ye ke mak? Dorang nie tipu jer. Ngade-ngade. Kalau camtu tak apalah mak. Lain kali lah pulak Sadiq balik k. Bye mak. :)

Bonda : Bye anakku yang tercinta! <--------- Ok yang nie tipu. Hehe.

*******************************************************************
Ceh adik-adik aku nie. Pandai korang tipu aku erk. Ingat aku heran. Huh! =____=" So malam tu aku online facebook macam biasa. Tiba-tiba, adik aku yang sorang nie post kat wall aku.

Ceh. Hampeh. Nak kenekan aku lah tu! Hihi. Aku punya lah menafikan statement adik aku nie. Tapi dia beriya-iya kata benda tu betul. Errr. Betul ker? Godek punya godek nak cari statement dia betul ker tak, aku pun terjumpalah satu bukti nie.
BUKTI KUKUH PENYIASATAN AKU
Aduyaiii. Punya lah sentap aku baca entri sis aku nie. What?! Maknenya dorang memang keluar makan sama-sama satu family except my bro jer yang tak pergi. Aisshh. Kenapa? Kenapa? Kenapa aku tak der? Kenapa bondaku cakap lain? +___+
Argghh. Sedih aku. Kalau aku balik hari tu, confirm-confirm aku dapat dinner sekali. Urmmm.. Maybe bondaku cakap lain sebab dia taknak apa-apa jadi kat aku kot malam tu. Ye lar. Naik tren sorang-sorang time malam new year pulak tu. Just think positive. :') Thanks mom because you've protected me even you are far away from me. I'm just glad to have such a caring mother like you. :)
p/s : Lain kali pastikan Sadiq ada untuk dinner yang seterusnya yerp. :p
To Kira : Jangan post anything yang boleh buat aku jeolous boleh tak?! Hahaha!
To Eykameow : Thanks sebab post "bukti" yang memang kukuh untuk aku. =__='

5 comments:

Mr.IX said...

hehhee.....yer la bahaya naik tren sorg2 malam new year tu...smua org jadi liar2....

naluri ibu jgn di salah tafsir......

shahjiehan said...

kuat tol adek anda menyakat

miss sadiq! said...

mr.IX: betul2. takut gak naek mlm nie. errr..

SJ: haha. dorang memang camtu. :p

Kira Rose said...

AKU MMG CAKAP BTOL LAAAAAAAAAAA!!!!! LAN AKU CAKAP MAK TAK NAK KAU TERASA!!!! PADAN MUKAAAAAAAA!!!

miss sadiq! said...

kira rose: shut up you.. :p