.

people in black

Friday, September 9, 2011

Kisah Pizza Delivery

Salam readers.

Hari tu aku dengan paksu aku mengidam ar nak makan pizza. Tibe-tibe plak rase cam dah lame gile tak makan pizza. Huhu. So malam Rabu hari tu kiteorang pun order la pizza. Just buat pizza delivery jer. Malas nak makan kat luar. Hehe. :D Then, dah call order sumer bagai, tunggu la kan 30 minutes baru pizza sampai.

30 minutes later...

Aku tengok kat gate luar dah dengar macam bunyi motor. Yes! Memang tepat 30 minit pizza tu pun sampai. Effisien gak kan pizza kat Malaysia nie. Haha. Aku pun dengan semangatnye pegilah amek pizza tu. Mamat pizza tu pun dah berdiri tunggu kat situ sambil pegang bungkusan pizza tu. Ehhh, aku rase cam kenal jer la mamat nie. Hurrmmm.

Mamat pizza: Semuanye harge bla bla bla.


Aku pun bagi lar duet tu kat die. Sambil-sambil dia amek balance duet kat dalam porch bag die tu, sempat lagi dia angkat kepala tengok kat umah tok aku.

Mamat pizza: Eh, macam kenal jer.

Aku: Ouhhh. Kau Fawwaz ehh? *Sambil wat muke terkejut* Aku ingat sape la tadi. Asal name tag kau tulis name Aiman?

Mamat pizza: Haha. Kat tempat keje aku dorang panggil aku Aiman. Tu yang kekal tu.

Aku: Ouh patutla. Keje pizza yerp kau skunk nie.

Mamat pizza:
Biase lah. Tengah cuti. Minggu depan sambung study balik.


Aku: Huhu. Ok la tu. Thanks ya! ^_^

Mamat pizza: Ok.

Dan dia pun berlalu pergi dengan motor pizza nye tuh.



Haha. Tak sangke la pulak boleh terjumpa member lame time2 camnie. Selalunye tak kenal pun mamat delivery yang lain. Yang kes kali nie special sikit. Hehe. Kalau dapat pizza free lagi satu kan best! Ahaks.

Btw, name member aku tu Fawwaz Aiman. Dia member aku time kat sekolah rendah dulu. Dulu kteorang panggil dia Fawwaz jer. Dah lame gila tak jumpe. Tu yang macam ingat-ingat lupe jer. Haha.

p/s: Time kecik2 dulu sumer nyer selekeh jer. Tapi skunk, wow! :D

2 comments:

khairul said...

len kali leh dapat pizza xtra tu hehe

miss sadiq! said...

hope so. hehe.