.

people in black

Friday, February 11, 2011

thriller movie: SAW

Salam readers.

Korang pernah tak tengok cerita thriller? Alar, cerita yang pasal bunuh-bunuh and psyho-psycho tu lah. Or korang tak minat tengok cerita genre camni? Aku minat gak ler tengok cerita-cerita camnie. Haha! Dia punya cerita tu memang perghhhh. Menusuk ke tulang lah. Tapi dalam banyak-banyak movies thriller, yang paling best is movie SAW!


Hey, do you wanna play a game?

Serius movie nie memang best! Kalau korang tengok movie nie, jalan cerita dia memang unexpected! Effect dia jangan cakap lah. Gugur jantung nie weyh! Haha! Bagi aku, movie SAW nie lagi psycho dari citer FINAL DESTINATION and citer WRONG TURN. Pernah tengok tak?


Citer FINAL DESTINATION nie pasal ada orang-orang yang tertentu yang boleh nampak future. Tapi malangnya, member-member dia tak nak percaya langsung dengan apa yang dia cuba nak sampaikan. Last-last, mati jugak. Aiyoo~ Tu lah, sape suruh tak nak percaya? Grrr..


Citer WRONG TURN nie pulak pasal cannibal yang makan orang! Pergghh. Memang dahsyat gak ler cara dorang nak memburu manusia. Macam tak pernah makan setahun! Sangat mengerikan!


Berbalik pada citer SAW nie tadi, adegan dia bunuh-bunuh jugak. Tapi cara dia bunuh tu dengan cara menyeksa orang tu dulu. Memang sakit gila la kan. Nie semua pakcik tua nie punya plan. Plan dia memang terbaik and teratur! Smooth jer! Huhh~

Nie uncle John namenya. Sekali pandang macam pelakon dalam citer Star Wars lah pulak. Hehe.

Jom kita usha-usha apa yang dah uncle John nie buat untuk seksa "pemain-pemain" game dia nie.

Ganas 1


Ganas 2


Ganas 3


Ganas 4



Time nie uncle John nie dah mati. Tapi game dia nie still berjalan macam biasa tau. Memang hebat lah uncle John nie. Dia memang akan balas dendam sampai mati kat orang-orang yang bersalah! Effect citer nie memang nampak cam real giler. Cara dia bedah otak. Cara dia bedah perut uncle John nie. Dah macam tengok medic tv pun ada. Hehe. Meremang bulu roma gak lah bila tengok. Huhu. So yang nak test power tu, try lah tengok citer SAW nie. Psycho habis! Hihi.

14 comments:

farah dyana said...

eeee.sumpah menakututkan..huhuhu..cite ni kua kat wayang ke?fara duk ostel.x uptodate sal cite baru.hehe

mira_nas said...

mak aih.. ganas gle.. takot aa..
banyak violence la..

Aefa Aerisya said...

aefa suke tgk cite saw ni..
aefa da ade semua siri dia except yang latest ni. hihi

Arpiiz said...

yeh, memang suka tengok cerita ni, haritu tengok sampai 4 movie, pastu nak tengok yang ke 5 dah sakit kepala..huhu

Amanina said...

cam tak sanggup nak tengok. hahahaha.

qaqa said...

tengok sorang ley gila.
citer ni x elok utk otak!!

renjerkabloi said...

huhu ngeri...

Taufik Shaharol said...

mmg best !!! feveret movies kott. huhu

bakawali said...

best ape..baru la mencabar keberanian kiter...kihkih...

Mr. tercabut said...

cter ni dah lama dah.. Mr. T antara peminat dier... sebab yg 1.. dier mmg best.. pas tu.. dh ada 7 dah kan... mm.. mr. tgk smpi 5 jer... lagi 2.. tak larat.. :P... ngeri sgt loor...

mInYe said...

ko suke sgt tgk cite ngarut2~ ko pun mengarut skali~

irwan norasyraf said...

tengok citer darah2 nih sambil makan nasik.... ade selera tak????

syidora said...

pergh.. seram aku tgk gmba2 kau kt ats nii.. cukup lah sekadar aku tgk yg last episode tu. ngeri meh!! :O SAW terbaeeekk~! c(:

Izyan Khalidah said...

taknak tengok cite ni ahhh tak faham kenapa orang suka menakutkan diri sendiri dengan cerita2 thriller. waaa tak suke!

kalo kite tengok mesti dihantui smpi 2-3 hari asyik teringat. baik tak payah tengok langsung. even bace entry ni pun scroll laju2 samapi bwh. hehe

hehe tape tapi lain orang lain kesukaanya ^^