.

people in black

Tuesday, May 4, 2010

aku benci resit!

haaa.. nie nak story satu bnde nie. arinie aku fullday aw. pas2, supervisor aku lak off rinie. so x pew la kan. aku pown menjalankan rutin harian keje aku cam bese. sampai lah di satu ketika!
teeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttt!!!

satu bunyi yg agak nyaring kedengaran kat counter bayaran nie ha. alamak! pe kes lak nie? tibe2 jew an. aku pown da mule menggelabah tym 2. da ar tgh adew customer lak tuh! parah! aku pown panggil ler wawa. usha punye usha, rupe2 nyew resit lame 2 da full. kne tukar yg baru lorh. probz nyew skunk nie, aku x taw nak tukar resit tuh caner! mak aih! dalam hati aku nie da cuak tahap gaban dah. errrr. cool sadiq. cool. then trus aku call supervisor aku yg nga cuti 2.

"abg atan, caner nih? resit da abes. sadiq x taw nak tukar nie."

dun knoe wat to do~


siyes aku cuak ouh tym tuh. sbb b4 diz abg atan pnh ckp, nak tukar resit yg nie mmg susah cikit. siyes ouh aku x taw nak tukar. aku pown berlari ke sane ke mari mencari sapew2 yg taw nak wat bnde alah nie. aku gi minx tlg ngn abg kdai speedy, abg kdai jam n akak kedai chocolate. sume aku panggil. ye ler. x taw nak wat caner dah.

cuak3!!! try punye try x boley gak. ayoyo. apew nie??!! then finally wawa suggest baek kol sharil jew. sbb dulu pown die pnh nak ajar aku pasal tukar2 resit nie. akhirnye, lepas da call sharil, barulah resit tuh berjaye jugak ditukar. alhamdulillah. lega! tima kaceh byk2 ouh kat sharil. ko mmg penyelamat! thnx! :)

naseb baek ler adew wawa gak dtg tmpt kje aku. kalo x, mau aku cuak sowg2 kat ci2 tadi. ngrrrr. harap2 bnde nie da x jadi dah. x moooooo!

moral of the story :

baek prepare n taw sume bnde yg perlu dibuat ketika ketiadaan supervisor anda. hehe.

inilah yang dinamakan pengalaman! :)

2 comments:

seri said...

tau, aku penah kena gak, tapi tiba2 takda kerta,, bukan main lagi aku tekan.. tup tup tarak keluar apa2 hehe, tapi tak serumit ko kot.

miss sadiq! said...

Nasib baek dah tak keje sane dah. Hihi. :p